Кибер рали лига
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Кибер рали лига

Cyber rally lеаgue forum

ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Последни снимкиПоследни снимки  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  

Спомени по миналото на рали спорта

Go down 
+3
GEORGI DIMOV
trouble
damnit
7 posters
АвторСъобщение
damnit
be pink be cool!
damnit

Брой мнения : 374
Местожителство : Noise City
Registration date : 27.08.2008

Спомени по миналото на рали спорта Empty
ПисанеЗаглавие: Спомени по миналото на рали спорта   Спомени по миналото на рали спорта EmptyСря Яну 28, 2009 7:12 pm

Така поставена темата да видим

Вие сте! Cool Wink

Последната промяна е направена от damnit на Вто Фев 10, 2009 1:40 am; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
http://www.bg-championship-colinmcrae2.dir.bg
trouble
Admin
trouble

Брой мнения : 1703
Местожителство : Сливен
Registration date : 26.08.2008

ПисанеЗаглавие: Re: Спомени по миналото на рали спорта   Спомени по миналото на рали спорта EmptyВто Фев 10, 2009 6:34 pm

Последната промяна е направена от trouble на Съб Мар 07, 2009 7:20 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
GEORGI DIMOV
Шампион 2009 клас 2WD
GEORGI DIMOV

Брой мнения : 106
Местожителство : Пещера
Registration date : 31.01.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Спомени по миналото на рали спорта   Спомени по миналото на рали спорта EmptyВто Фев 10, 2009 11:12 pm

Снимка 1-Невджат Авчи
Снимка 2-Георги Петров
Снимка 3-Стефан Георгиев
Снимка 4-Тихомир Златков
Снимка 5-Стоян Колев
Снимка 6-Крум Дончев
Снимка 7-Георги Василев
Снимка 8-Данчо Данчев-ДАНЧОНИ
Снимка 9-Георги Петров
Снимка 10-Георги Петров
Снимка 11-Георги Петров
Снимка 12-Тихомир Златков
Снимка 13-Тихомир Златков и Крум Дончев
Снимка 14-........ Тодадзе
Снимка 15-Мартинс Бучинс
Снимка 16-......... ................
Снимка 17-............ .............
Снимка 18-........... ................
Снимка 19-....... Тодадзе
Снимка 20-Христо Стоилов
Снимка 21-Георги Гераджиев
Снимка 22-.......... ................
Снимка 23-Стоян Колев
Снимка 24-............... ...............
Снимка 25-............... ...............
Снимка 26-............... Николов
Снимка 27-Бруно Тири
Снимка 28-........... ..............
Снимка 29-............ ..............
Снимка 30-............. ..............
Снимка 31-............. ...........
Снимка 32-Никола Попов
Снимка 33-............. ....................
http://www.dimitariliev.com
A.Hristov
аматьор
аматьор
A.Hristov

Брой мнения : 164
Registration date : 21.09.2008

ПисанеЗаглавие: Re: Спомени по миналото на рали спорта   Спомени по миналото на рали спорта EmptyЧет Фев 26, 2009 4:01 pm

Лелееее златни снимки Smile
http://crl.hit.bg/
trouble
Admin
trouble

ПисанеЗаглавие: Re: Спомени по миналото на рали спорта   Спомени по миналото на рали спорта EmptyСъб Мар 07, 2009 11:25 am

Сдобих се със снимки от рали Златни 1996 година...Ще ги кача и тях като ми остане време. Всички снимки по късно ще ги обединя в албум. А вие? Нямате ли спомени от това рали. Тук има хора и над 30 г. и съм сигурен, че могат да разкажат интересни случки относно Златни/Албена през годините.
Моите спомени датират от 1995 нататък. Като интересна случка мога да отбележа "голямото падане" на автомобили горе на завой след т.нар. Дърво, на скоростнит етапи край Сливен, когато в дерето паднаха повече от 3 автомбила само в един СС, а четвърти застана на кантар. Тогава участваше един англичанин (не е Снайрес). Той първи се хвърли и си постави триъгълника в началото за завоя и хората му го откраднаха. Не съм сигурен, но после мисля че му свалиха и задното крило. А автомобила беше легендарния Форд Ескорт Косуърт гр. А/8.....
Не малък спомен е и завъртането на Крум Дончев на същия този завой и пропадането му леко в дерето. До тук нормално, но интересно беше, че после не искаше да се качи в колата (ние го избутахме)...така той загуби 4 мминути в уговорки да продължи и в крайна сметка загуби 1вата позиция за сметка на Царски Smile....(рали Сливен)
Спомен ще остане и голямото "лъзгане" на Тойота Селика ГТ4 от Ясен Попов. И все пак на спускане на СС Българка през 2000 г. я чукна с теглича на Москвич, паркиран доста близо до трасето Smile

Разбира се най-интересните спомени не са свързани в разни завъртания, а с големите автомобили гр.А/8 и големите чуждестранни пилоти идвали на нашето рали Златни. Който иска нека да ги изброи. Не вярвам, че не ги знаете..Вие сте!
perazzi bg
аматьор
аматьор
perazzi bg

Брой мнения : 194
Местожителство : karnobat
Registration date : 26.11.2008

ПисанеЗаглавие: отговор   Спомени по миналото на рали спорта EmptyСъб Мар 07, 2009 1:08 pm

Естествено,че имам незабравими спомени от рали-Албена-Златни пясъци-Сливен.
Жалкото е,че нямам снимков материал,и всичко е останало само в паметта ми.
Никога няма да забравя тези невероятни автомобили от група Б и..как да кажа..боговете които ги управляваха.
Имал съм възможност да стоя с часове до Ауди Куатро,Ланчиа-037,Ланчия-Рали,Пежо-205-Т-16,Рено 5-Турбо,Метро и много други.
Пилоти като Атилио Бетега,Дарио Черато,Атила Ферианц,Фабрицио Табатон,Патрик Снаерс,Мауро Преляско,Антонио Занини,Андреа Зануси са останали незабравими в моето съзнание.
Един от най-незабравимите моменти бе катастрофата на затвореният кръг в Албена между Черато и Снаерс.Черато бе просто феноменален пилот,и макар,че Снаерс беше стартирал с преднина,Черато го стигна,но при няколкото опита да го изпревари,на един десен завой,почти пред хотел Добруджа,двата автомобила се удариха един в друг и вследствие на това Ланчата на Черато излетя от пистата и се удари в ел.стълб.
За щастие нямаше пострадали.
А когато подалият заявка Атилио Бетега загина в рали Корсика,3 дни преди нашето рали,в целият комплекс Албена бяха спуснати черни знамена,а с номер 1 не стартира никой,тъй като това бе номерат,определен за него..
Спомням си,че от тогава в различните вестници и списания започнаха да наричат колите-Ланчиа-Рали...с името Летящите Ковчези..
Тъй като много пилоти са загинали с тях...
Това е в общи линии...съжалявам,че повече никога няма да мога да видя тези автомобили...Те просто бяха забранени.
Дано това което съм написал тук да ви е харесало.
trouble
Admin
trouble

ПисанеЗаглавие: Re: Спомени по миналото на рали спорта   Спомени по миналото на рали спорта EmptyСъб Мар 07, 2009 1:26 pm

Ланчия 037, Ауди Куатро и Пежо 205 не знаех че са състезавали в България. Кои години е тва?

Тук може да прочетете цялата история на рали ЗЛАТНИ/Албена до 2004 г. Мисля, че за по-младите потребители ще бъде интересно:

http://www.history.rallybulgaria.com/RallyBulgaria-History.pdf

Един сайт където са попълнени разултатите от състезанията все ощев процес на разработка)

http://golden-sands.rally-club.net/zlatni_en.html

Сега видях кога са били зверовете у нас...средата на 80те
damnit
be pink be cool!
damnit

Брой мнения : 374
Местожителство : Noise City
Registration date : 27.08.2008

ПисанеЗаглавие: Re: Спомени по миналото на рали спорта   Спомени по миналото на рали спорта EmptyСъб Мар 07, 2009 2:15 pm

Откъде да започна, спомени много. . . Моито години не са много, но първият ми спомен е от рали Албена'95. Бил съм много малък и не си спомням с факти цялото състезание, но това, което помня беше:
Баща ми ни беше прекарал по пряк път през гората, който е останал в моето съзнание като много стръмен и хлъзгав (Всяка година минавам по него и да ви кажа изобщо не е стръмен Very Happy ). Отидохме на легендарното рали-място "Стъклото" (това е поредицата от завои на разклонението за паметника, с.Новосел и Шумен, на входа за Стария град) по етапа Валери Великов и Новосел. Тогава дърветата и храстите или ги нямаше или бяха много малко и поредицата от завои се виждаше идеално. Когато минаваха колите ме боляха ушите от звука, който създаваха. Помня минаването на Данчони, на Митьо Полицая с ладите, Фордовете... От там ме захвана тръпката и ме държи и до днес.

Пераззи, не се отчайвай. В момента се прави едно Ауди Куатро точно копие на машините от легендарната група Б. Мисля, че отбора който го прави е Проспийд на Ники Златков и ако бъде готово за този сезон ще го видим в действие. Wink Това не е слух, Аудито се прави, въпросът е кога ще е готово и дали изобщо ще бъде завършено.
http://www.bg-championship-colinmcrae2.dir.bg
perazzi bg
аматьор
аматьор
perazzi bg

Брой мнения : 194
Местожителство : karnobat
Registration date : 26.11.2008

ПисанеЗаглавие: отговор   Спомени по миналото на рали спорта EmptyНед Мар 08, 2009 5:30 am

Говоря за периода-1981-1988г.
Илия Чубриков също караше Пежо 205-Т16.
prospeed_93
аматьор
аматьор
prospeed_93

Брой мнения : 115
Местожителство : Варна
Registration date : 21.04.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Спомени по миналото на рали спорта   Спомени по миналото на рали спорта EmptyСря Май 27, 2009 8:16 pm

Рали "Албена". Това е първото рали, което посетих. Беше 2001 (ако не се лъжа). Значи съм бил на 8, 9 години. Спомням си, че ралито беше 3 дена. Имаше доста расови машини. Двата дни бяхме застанали на "култовия" Very Happy Very Happy "Гумен завой". Но все пак не са ми много пресни спомените. Имам и няколко снимки, но за жалост са хартиени Very Happy Very Happy . Все пак тогава нямаше такива технологии Very Happy Very Happy .
trouble
Admin
trouble

ПисанеЗаглавие: Re: Спомени по миналото на рали спорта   Спомени по миналото на рали спорта EmptyСря Май 27, 2009 9:37 pm

Всички снимки които виждаш в по-горния линк са хартиени..сканирай ги твоите Wink
И да наистина тогава беше 3 дена с феноменалните 28 етапа. Това рали ще го запомним с последното рали Албена. Имал си щастието да го посетиш... Smile..След това 2002 вече е на Боровец. Аз тогава бях на Аладжа Манастир на конусите...Интересно беше и незабравимо...
I.Donchev
Рали Шампион 2008
I.Donchev

Брой мнения : 275
Местожителство : Sliven
Registration date : 14.09.2008

ПисанеЗаглавие: Re: Спомени по миналото на рали спорта   Спомени по миналото на рали спорта EmptyСря Май 27, 2009 10:12 pm

Имам някои снимки снимани от баща ми ама в момента не са в мен. Като си отида на село ще ги взема и ще ги кача в форума Smile
http://www.slanch0.aha.bg
prospeed_93
аматьор
аматьор
prospeed_93

Брой мнения : 115
Местожителство : Варна
Registration date : 21.04.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Спомени по миналото на рали спорта   Спомени по миналото на рали спорта EmptyСря Май 27, 2009 10:16 pm

Ами трябва да ги изнамеря някъде из шкафовете. Имам също от рали "Стари Столици 2004", от "Албена" и "Златни". Много стари снимки. Ако ги намеря веднага ги качвам Very Happy .
Sponsored content

ПисанеЗаглавие: Re: Спомени по миналото на рали спорта   Спомени по миналото на рали спорта Empty

Спомени по миналото на рали спорта
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Кибер рали лига :: Форум на КРЛ :: ОБЩА ДИСКУСИЯ И ВЪПРОСИ-
Идете на: