| Спомени по миналото на рали спорта | |
|
+3GEORGI DIMOV trouble damnit 7 posters |
Автор | Съобщение |
---|
damnit be pink be cool!
Брой мнения : 374 Age : 33 Местожителство : Noise City Репутация : 14 Points : 180 Registration date : 27.08.2008
| Заглавие: Спомени по миналото на рали спорта Сря Яну 28, 2009 7:12 pm | |
| Така поставена темата да видим Вие сте!
Последната промяна е направена от damnit на Вто Фев 10, 2009 1:40 am; мнението е било променяно общо 1 път | |
|
| |
trouble Admin
Брой мнения : 1703 Age : 45 Местожителство : Сливен Репутация : 26 Points : 810 Registration date : 26.08.2008
| Заглавие: Re: Спомени по миналото на рали спорта Вто Фев 10, 2009 6:34 pm | |
|
Последната промяна е направена от trouble на Съб Мар 07, 2009 7:20 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти | |
|
| |
GEORGI DIMOV Шампион 2009 клас 2WD
Брой мнения : 106 Age : 32 Местожителство : Пещера Репутация : 14 Points : 111 Registration date : 31.01.2009
| Заглавие: Re: Спомени по миналото на рали спорта Вто Фев 10, 2009 11:12 pm | |
| Снимка 1-Невджат Авчи Снимка 2-Георги Петров Снимка 3-Стефан Георгиев Снимка 4-Тихомир Златков Снимка 5-Стоян Колев Снимка 6-Крум Дончев Снимка 7-Георги Василев Снимка 8-Данчо Данчев-ДАНЧОНИ Снимка 9-Георги Петров Снимка 10-Георги Петров Снимка 11-Георги Петров Снимка 12-Тихомир Златков Снимка 13-Тихомир Златков и Крум Дончев Снимка 14-........ Тодадзе Снимка 15-Мартинс Бучинс Снимка 16-......... ................ Снимка 17-............ ............. Снимка 18-........... ................ Снимка 19-....... Тодадзе Снимка 20-Христо Стоилов Снимка 21-Георги Гераджиев Снимка 22-.......... ................ Снимка 23-Стоян Колев Снимка 24-............... ............... Снимка 25-............... ............... Снимка 26-............... Николов Снимка 27-Бруно Тири Снимка 28-........... .............. Снимка 29-............ .............. Снимка 30-............. .............. Снимка 31-............. ........... Снимка 32-Никола Попов Снимка 33-............. .................... | |
|
| |
A.Hristov аматьор
Брой мнения : 164 Age : 33 Местожителство : Сливен Репутация : 4 Points : 19 Registration date : 21.09.2008
| Заглавие: Re: Спомени по миналото на рали спорта Чет Фев 26, 2009 4:01 pm | |
| Лелееее златни снимки | |
|
| |
trouble Admin
Брой мнения : 1703 Age : 45 Местожителство : Сливен Репутация : 26 Points : 810 Registration date : 26.08.2008
| Заглавие: Re: Спомени по миналото на рали спорта Съб Мар 07, 2009 11:25 am | |
| Сдобих се със снимки от рали Златни 1996 година...Ще ги кача и тях като ми остане време. Всички снимки по късно ще ги обединя в албум. А вие? Нямате ли спомени от това рали. Тук има хора и над 30 г. и съм сигурен, че могат да разкажат интересни случки относно Златни/Албена през годините. Моите спомени датират от 1995 нататък. Като интересна случка мога да отбележа "голямото падане" на автомобили горе на завой след т.нар. Дърво, на скоростнит етапи край Сливен, когато в дерето паднаха повече от 3 автомбила само в един СС, а четвърти застана на кантар. Тогава участваше един англичанин (не е Снайрес). Той първи се хвърли и си постави триъгълника в началото за завоя и хората му го откраднаха. Не съм сигурен, но после мисля че му свалиха и задното крило. А автомобила беше легендарния Форд Ескорт Косуърт гр. А/8..... Не малък спомен е и завъртането на Крум Дончев на същия този завой и пропадането му леко в дерето. До тук нормално, но интересно беше, че после не искаше да се качи в колата (ние го избутахме)...така той загуби 4 мминути в уговорки да продължи и в крайна сметка загуби 1вата позиция за сметка на Царски ....(рали Сливен) Спомен ще остане и голямото "лъзгане" на Тойота Селика ГТ4 от Ясен Попов. И все пак на спускане на СС Българка през 2000 г. я чукна с теглича на Москвич, паркиран доста близо до трасето Разбира се най-интересните спомени не са свързани в разни завъртания, а с големите автомобили гр.А/8 и големите чуждестранни пилоти идвали на нашето рали Златни. Който иска нека да ги изброи. Не вярвам, че не ги знаете..Вие сте! | |
|
| |
perazzi bg аматьор
Брой мнения : 194 Age : 65 Местожителство : karnobat Репутация : 62 Points : 240 Registration date : 26.11.2008
| Заглавие: отговор Съб Мар 07, 2009 1:08 pm | |
| Естествено,че имам незабравими спомени от рали-Албена-Златни пясъци-Сливен. Жалкото е,че нямам снимков материал,и всичко е останало само в паметта ми. Никога няма да забравя тези невероятни автомобили от група Б и..как да кажа..боговете които ги управляваха. Имал съм възможност да стоя с часове до Ауди Куатро,Ланчиа-037,Ланчия-Рали,Пежо-205-Т-16,Рено 5-Турбо,Метро и много други. Пилоти като Атилио Бетега,Дарио Черато,Атила Ферианц,Фабрицио Табатон,Патрик Снаерс,Мауро Преляско,Антонио Занини,Андреа Зануси са останали незабравими в моето съзнание. Един от най-незабравимите моменти бе катастрофата на затвореният кръг в Албена между Черато и Снаерс.Черато бе просто феноменален пилот,и макар,че Снаерс беше стартирал с преднина,Черато го стигна,но при няколкото опита да го изпревари,на един десен завой,почти пред хотел Добруджа,двата автомобила се удариха един в друг и вследствие на това Ланчата на Черато излетя от пистата и се удари в ел.стълб. За щастие нямаше пострадали. А когато подалият заявка Атилио Бетега загина в рали Корсика,3 дни преди нашето рали,в целият комплекс Албена бяха спуснати черни знамена,а с номер 1 не стартира никой,тъй като това бе номерат,определен за него.. Спомням си,че от тогава в различните вестници и списания започнаха да наричат колите-Ланчиа-Рали...с името Летящите Ковчези.. Тъй като много пилоти са загинали с тях... Това е в общи линии...съжалявам,че повече никога няма да мога да видя тези автомобили...Те просто бяха забранени. Дано това което съм написал тук да ви е харесало. | |
|
| |
trouble Admin
| Заглавие: Re: Спомени по миналото на рали спорта Съб Мар 07, 2009 1:26 pm | |
| | |
|
| |
damnit be pink be cool!
Брой мнения : 374 Age : 33 Местожителство : Noise City Репутация : 14 Points : 180 Registration date : 27.08.2008
| Заглавие: Re: Спомени по миналото на рали спорта Съб Мар 07, 2009 2:15 pm | |
| Откъде да започна, спомени много. . . Моито години не са много, но първият ми спомен е от рали Албена'95. Бил съм много малък и не си спомням с факти цялото състезание, но това, което помня беше: Баща ми ни беше прекарал по пряк път през гората, който е останал в моето съзнание като много стръмен и хлъзгав (Всяка година минавам по него и да ви кажа изобщо не е стръмен ). Отидохме на легендарното рали-място "Стъклото" (това е поредицата от завои на разклонението за паметника, с.Новосел и Шумен, на входа за Стария град) по етапа Валери Великов и Новосел. Тогава дърветата и храстите или ги нямаше или бяха много малко и поредицата от завои се виждаше идеално. Когато минаваха колите ме боляха ушите от звука, който създаваха. Помня минаването на Данчони, на Митьо Полицая с ладите, Фордовете... От там ме захвана тръпката и ме държи и до днес. Пераззи, не се отчайвай. В момента се прави едно Ауди Куатро точно копие на машините от легендарната група Б. Мисля, че отбора който го прави е Проспийд на Ники Златков и ако бъде готово за този сезон ще го видим в действие. Това не е слух, Аудито се прави, въпросът е кога ще е готово и дали изобщо ще бъде завършено. | |
|
| |
perazzi bg аматьор
Брой мнения : 194 Age : 65 Местожителство : karnobat Репутация : 62 Points : 240 Registration date : 26.11.2008
| Заглавие: отговор Нед Мар 08, 2009 5:30 am | |
| Говоря за периода-1981-1988г. Илия Чубриков също караше Пежо 205-Т16. | |
|
| |
prospeed_93 аматьор
Брой мнения : 115 Age : 31 Местожителство : Варна Репутация : 7 Points : 141 Registration date : 21.04.2009
| |
| |
trouble Admin
| Заглавие: Re: Спомени по миналото на рали спорта Сря Май 27, 2009 9:37 pm | |
| Всички снимки които виждаш в по-горния линк са хартиени..сканирай ги твоите И да наистина тогава беше 3 дена с феноменалните 28 етапа. Това рали ще го запомним с последното рали Албена. Имал си щастието да го посетиш... ..След това 2002 вече е на Боровец. Аз тогава бях на Аладжа Манастир на конусите...Интересно беше и незабравимо... | |
|
| |
I.Donchev Рали Шампион 2008
Брой мнения : 275 Age : 32 Местожителство : Sliven Репутация : 1 Points : 104 Registration date : 14.09.2008
| Заглавие: Re: Спомени по миналото на рали спорта Сря Май 27, 2009 10:12 pm | |
| Имам някои снимки снимани от баща ми ама в момента не са в мен. Като си отида на село ще ги взема и ще ги кача в форума | |
|
| |
prospeed_93 аматьор
Брой мнения : 115 Age : 31 Местожителство : Варна Репутация : 7 Points : 141 Registration date : 21.04.2009
| Заглавие: Re: Спомени по миналото на рали спорта Сря Май 27, 2009 10:16 pm | |
| Ами трябва да ги изнамеря някъде из шкафовете. Имам също от рали "Стари Столици 2004", от "Албена" и "Златни". Много стари снимки. Ако ги намеря веднага ги качвам . | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Спомени по миналото на рали спорта | |
| |
|
| |
| Спомени по миналото на рали спорта | |
|